logo-bni-bike-tour

Op donderdag 24 oktoberis de bni Bike Tour Dutch Design Week (DDW) Het thema van DDW is ‘If not now, then when?’ Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland, verspreid over 110 locaties.

Vanaf 9.30 ben je welkom bij Leeuwerik in Eindhoven. We starten met een inspirerende Color Forward 2020 presentatie van Judith van Vliet. Onze net verschenen NOOK met het thema Color opent met een interview met haar. Na deze presentatie en een kennismaking met Leeuwerik stappen we op (het enige echte snelle vervoermiddel voor dit event) de bni Bike. We hebben 3 stops ingepland, daarna kijk je zelf en treffen we elkaar na 18 uur weer. We hopen uiteraard dat je mee gaat om maar in het thema If not now, then when te blijven. Laat dit snel weten want vol=vol gezien de limiet aan het aantal huurfietsen die wij hebben geboekt voor dit event. Deadline voor aanmelding is vooralsnog 11 oktober. Inbegrepen zijn:

  • ontvangst en presentatie Color Forward 2020
  • lunch
  • polsbandje (waarde 23 euro) ook nog geldig voor toegang DDW op vrijdag tot en met zondag
  • fietshuur
  • programma met persoonlijke ontvangsten zie onder
  • gezellige smakelijke afsluiting om 18.30 uur
  • gratis een dag veilig parkeren


Niet leden kunnen deelnemen voor 35,-.

 

vrouw-in-blauw
modellen

ColorWorks®:be right there

1.
Judith werkt sinds 2015 voor Color Marketing Group en werd in 2018 de eerste niet-Amerikaanse president. Color Marketing Group voorspelt de trendkleuren voor de komende jaren door met ongeveer vierhonderd kleurexperts van over de hele wereld samen te werken. Zij komen uit verschillende industrieën, van de toppers van Akzo Nobel tot ontwerpers bij Yamaha en van pigmentexperts tot professionals uit de modewereld. Judith werkt in Milaan als Senior Designer voor Clariant ColorWorks EMEA, waar ze verantwoordelijk is voor trendvoorspelling en rapportage voor wereldwijde en Europese markten. In april 2020 presenteert ze in Milaan, maar voor bni DDW Bike Tour komt ze naar haar thuisland en neemt ons mee in Color Forward 2020 en laat vast iets ontvallen over 2021.

 

rietveld-worth

2.
Na een kennismaking met Leeuwerik fietsen we naar het TQ Gebouw / Strijp T waar Toon Lauwen, curator en uitgever WOTH, ons ontvangt. Wonderful Things presenteert RIETVELD RE_NEWED. Deze expositie linkt de mentaliteit van Gerrit Th. Rietveld, meester van Dutch Design aan bekende ontwerpers van deze tijd: Aart van Asseldonk, Richard Hutten, Studio Rens, Sigrid Calon, Bertjan Pot, Studio Job, Maarten Baas &c.
3.
Next stop is Sectie C een groots opgezette presentatie van Young Alumni van BNO die staan te popelen om hun beroep uit te gaan oefenen. Deze 67 alumni presenteren hun eindexamenwerk. Het ontwerp van de tentoonstelling is van gelegenheidsduo Moon en Tristan, dit jaar respectievelijk afgestudeerd aan Jan des Bouvrie Academie en Design Academie Eindhoven.
4.
Final stop is de Graduation Show 2019 die nu voor de tweede keer op de locatie van de voormalige Campina Melkfabriek wordt gehouden. '‘De huidige status van design,’ aldus creatief directeur Joseph Grima, ‘heeft ons als beroepsgroep de verantwoordelijkheid gegeven waarin we een ongeëvenaarde invloed kunnen uitoefenen op onze gezamenlijke toekomst'. 175 graduates van zowel de Bachelor als de Master tonen hun projecten.

 

grad-show

 

5.
bni Bike Tour smakelijke afsluiting.

Het complete programma van DDW vind je hier

De bni Bike Tour DDW wordt mogelijk gemaakt door bni-partner Leeuwerik Plaat BV

leeuwerik-lampen

Foto: Leeuwerik Plaat trend ribbelrush by Trendcompass.nl